torstai 8. syyskuuta 2011

Uuni on kuumana aamusta asti, Julia kun ryhtyy hommiin!

 Jo monta vuotta sitten ex-poikaystävältäni saatu jääkaappimagneetti varoittaa siivous- ja kokkaustaidoistani. Eli yleensä kun ryhdyn jompaan kumpaan, sähellykseksi ja sotkuksi menee. Monet facebook-merkintöjäni lukeneet tietävät miten makaronit lentelevät ja ruoka kuin ruoka palaa pohjaan.

Ohje jolla tein keksit jos joku muukin innostuu leipomaan ;) Muutin ohjetta sen verran että laitoin itse tummaa suklaata ja valkoista suklaata. Ja kookoshiutaleiden sijaan laitoin mantelirouhetta, tosin vähemmän kuin ohjeessa.

 Tässä epämääräiseltä (kö?) näyttävä pikkuleipätaikina
 Paistoin pyöreitä pikkuleipiä, ja heti uunista tulleina painoin sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla. Toki siitä jää paljon reunoja hukkaan, mutta menköön..
 Jätin myös tavallisia pyöreitä ja siirsin ne eri lautaselle. Sydämenmuotoiset lähtevät huomenna mukanani Helsinkiin Tompalle. Lupasin yllätyksen joten eiköhän tämä kelpaa. Toivon vaan ettei se hömppä nyt ehdi lukea tätä merkintää ennen huomista ;D
Ja tässä vielä valmiita sydämenmuotoisia pikkuleipiä. Ne onnistuivat loppujen lopuksi hyvin, saivat kauniin värin ja mikä tärkeintä, en polttanut yhtäkään! Suklaa ja manteli maistuvat sopivasti, muttei näistä kuitenkaan tullut ällömakeita niinkuin ajattelin nähdessäni ohjeen :)
Huomasin leipoessani noudattavani uskollisesti Pikku Myyn ''parempi liikaa kuin liian vähän'' tekniikkaa. Suklaata vaan reilusti nii hyvvää tullee! :)

1 kommentti:

  1. Aww kuinka sööttiä :) Ja leipominen on aina hurjan rentouttavaa ja kivaa hommaa :)

    VastaaPoista