maanantai 21. marraskuuta 2011

''Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa..''

Olen viettänyt taas kiireistä aikaa Joensuun ja Helsingin väliä ravatessa. Koulu ja siihen liittyvät kiireet painavat myös päälle. Muutenkin häsellystä on riittänyt Vanhojen puvun ja muunkin kanssa. Ostimme Jennin kanssa kankaita viikonloppuna ja ensi perjantaina suuntaan taas Helsinkiin ja sovituksiin Jennin koululle. Kävin lauantaina Tapiolan joulunavauksessa ja Backstreetin uuden liikkeen avajaisissa. Sieltä tarttui mukaan tämä koru :) Omistin jo aiemmin samanlaisen pienempänä, mutta se sitten otti ja hajosi niin ostin samanlaisen isompana.
 Nyt kun lumi laskeutui maahan, alan miekin jo fiilistellä joulua. Joulu on ollut miulle lapsesta asti se tärkein juhla. Rakastan koristeita, joululauluja, paketointia, korttien tekoa ja leipomista. Itsenäisyyspäivänä olemme perinteisesti leiponeet ensimmäiset piparit. Joulutortut ovat perinteen mukaisesti myös pakollisia! Tänä vuonna haluaisin kokeilla myös mantelinekkujen tekoa. Tälläkin hetkellä ulkona pyryttää..nautin kyllä enemmän lumen katselusta täältä lämpimästä käsin. :D Ulkona tuntuu jo nyt olevan tappokylmä..saa nähdä miten tästäkin talvesta taas selvitään!
 Pentikin joulutonttu löysi kotiini äitini toimesta jo viime talvena. Se on kyllä suloinen ja tulee pääsemään joka vuosi jatkossakin näkyvälle paikalle :)
 Tontun kaveriksi pääsi lapsena Lapista ostettu Petra-poro. Vanhemmat kertovat vieläkin miten lapsena tulin kaupassa heidän luokseen poro sylissäni ja sanoin:  ''Se katto minnuu silmiin, miun on pakko ottaa tää mukaan!'' Ja sehän otettiin.
 Viime vuonna omaan pikku yksiööni tiensä löysi myös tämä jouluhenkinen lautanen. Sekin oli miusta niin mahdottoman ihana että oli pakko saada. Ja jouluherkut odottelevatkin siinä jo ;)
 Parvekkeen lyhtykin peittyi jo lumeen, samoin koko parveke. Lumi tekee kyllä kaikesta jotenkin kauniimman näköistä.
 Mikä on teidän mielestänne oikea aika laittaa jouluvalot? Miusta se tuntui nyt sopivalta. Jouluvalot tunnelmoittavat kivasti pimeitä iltoja.
 Ja niinkuin parvekkeeltani näkyy, lunta on satanut jo ihan mukava määrä. Eipähän ole enää niin synkeää ja masentavaa!
 Nämä valot taisivat olla miulla jo silloin kun vielä kotona asustelin. Ne sopivat miusta tänne kämppään hyvin ja saavat toivottavasti koristaa myös miun ja Tompan yhteistä kotia ensi jouluna :) Vietämme tämän joulun yhdessä täällä miun luona ja ostettiinkin jo pieni pöydälle sopiva hopea kuusi Stockmannilta.

 Tonttu on arvokas muisto lapsuudesta. Tämä on ollut miulla ihan pikkutytöstä asti. Huomaa kyllä että tykkään pehmoleluista kun tuntuu että koko kämppä vuorautuu niillä..pitää ehkä alkaa rajoittamaan :'D
Ja lopuksi vielä jouluteetä. En ole vielä ehtinyt maistamaan, mutta kaipa sekin pitäisi tässä joku päivä testata :)
Jouluisiin tunnelmiin lopetellen kuulisin mielelläni kuinka te valmistaudutte jouluun vai valmistaudutteko ollenkaan? Pidättekö joululauluista? Ovatko perinteet jääneet jo vai ovatko ne edelleen osana jouluanne?
Miun lemppari joulubiisi! Vihaan niitä ylipirteitä joululauluja, josta tulee vaan itsellekin levoton olo. Nämä rauhalliset ja tunnelmalliset ovat ihania. Myös Tonttu on ihana kappale!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa <3 Joku muukin on jo joulua puuhaamassa! :) Mie haluisin kanssa kovasti jo rikittää valot ikkunaan ja koristella himaa, mutta miun ukko on esteenä. xD Se on harras joulunvihaaja jostain syystä...

  VastaaPoista
 2. Grotesca: Joo, mie oon aina ollut innokas joulukoristelija :) Ostin äsken ensimmäisen glögitölkinkin, niin pääsee oikein kunnolla virittäytymään tunnelmaan. Voiei,onneksi en itse elä jouluvihaajan kanssa. Voisi tulla sota jos useampikin siitä sitten kun alkaisin marraskuussa höyryämään koristeideni kanssa :D

  VastaaPoista
 3. Mie en kestä! Joensuussa noin paljon lunta, täällä ei oo yhtään ;___;

  VastaaPoista
 4. Lightness: ei oo enää ne suli pois :(

  VastaaPoista