tiistai 20. joulukuuta 2011

''Joulumaa jos jokaiselta löytyy sydämestä''

 Joulu alkaa olla jo ovella ja valmistelutkin ovat jo lähestulkoon valmiina. Olen aina rakastanut sitä, että saan ostaa läheisilleni lahjoja. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut lahjojen oston olevan myös stressaavaa. Pyörit koko päivän kaupoissa kauheassa tungoksessa ja tajuat turanneesi jälleen kerran liikaa vaatetta päälle. Paita liimautuu ihoosi kiinni, mutta tukalasta olosta huolimatta lahjat on ostettava. Yksinkertaista onkin jos tiedät etukäteen mitä aiot kenellekin ostaa, jos et, kaupoissa pyörimisestä tulee yhtä helvettiä. Päähäni ovat syöpyneet myös ikuisuuskysymykset: ''Entä jos se ei tykkääkkään tästä?'', ''Entä jos tämä ei riitä?''

Jokatapauksessa olen onnistunut jo tähän päivään mennessä onnistunut selviytymään ihanasta ja samalla kamalasta jouluhäsellyksestä. Laitoin eilen loput lahjat pakettiin ja huokaisin helpotuksesta.
 Kuten olen maininnut, teen joulukorttini itse. Kuljetan tiimarista kotiini joka vuosi ison kasan tarvikkeita ja vietän useamman tunnin monena päivänä näperrellen kortteja. Se rentouttaa ja tuo jouluisen tunnelman. Tähän päivään mennessä olen saanut myös korttini valmiiksi. Voin hyvillä mielin keskittyä juuri nyt tunnelmointiin. Joululaulut soivat taustalla ja jouluvalot palavat kodissani kauniisti. Teemme Thomaksen kanssa vielä viime hetken ruokaostokset perjantaina.
 Jouluuni kuuluu myös perinteistä pipareiden paistoa. En edes oikeastaan syö pipareita, mutta tykkään tehdä niitä. Pipareiden tuoksu on miellyttävä ja koristelu mukavaa. Suunnittelin vielä torstaina tekeväni parin pellillisen verran..saa nähdä kyllä miten ehtii!
 Vietimme pikkujouluja ystävien kesken. Ilta sujui kaiken kaikkiaan  mukavissa merkeissä ja joka vuosi pikkujouluja viettäessä saa ensimmäisen kerran kosketuksen tulevaan jouluun.
 Aloitimme pikkujoulujen vieton tekemällä joulutorttuja, sillä olimme alkuillan pienemmällä porukalla. Myöhemmin ihmisiä oli enemmänkin paikalla. Oli itse asiassa mukavaa nähdä Joensuun tuttuja kunnolla pitkästä aikaa.
Asiaan kuului luonnollisesti myös glögi, terästettynä. Ystävät tuovat kyllä sitä oikeaa joulumieltä. :')

Ihanaa joulua kaikille lukijoilleni jos en ennen joulua ehdi enää kirjoittelemaan. Huomasin muuten juuri, että lukijamäärä on jälleen kohonnut. 90 lukijaa tuntuu tosi huimalta. Tulee hymy huulille :)

4 kommenttia:

 1. Hyvää joulua vain sinnekkin!:) Mekkosi on todella kaunis, erityisesti pidän sen helmasta joka laskeutuu tuollain jännästi!:D

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis tuo sinun mekkosi :)

  VastaaPoista
 3. Oot aivan oikeassa siinä, että asiaa auttaa huomattavasti, jos tietää edes sunnilleen, mitä kenellekin ostaa, niin kaupoilla olo on huomattavasti helpompaa! Siitä voi myös selvitä tunnissa parissa niin kuin mä tänä vuonna onnistuin, oli aika tyytyväinen olo sen jälkeen. :D Mutta mukavat viimeiset joulunodotuspäivät ja joulut sulle! :)

  VastaaPoista
 4. Warewolf: Kiitos! :> Joo miekin rakastuin nimenomaan tuohon helmaan kun näin vuosi sitten elloksen kuvastossa :)

  Maarit: Kiitos! :)

  Ida: Sie oot päässy sitten helpolla :D mie jouduin ravaamaan useaan otteeseen kaupoilla..se helpotti kyllä että osan tilasin netistä. ;) Ja samoin siulle! :)

  VastaaPoista