maanantai 23. tammikuuta 2012

Elokuvista

Hei vaan kaikille. Tänään ajattelin että voisin esitellä teille suosikkielokuviani/sarjojani. Näin yleisesti ainakin voisin todeta olevani aika lailla tuhlailija Anttilan elokuvaosastolla pyöriessäni. En osta harkitusti vain tiettyjä elokuvia, vaan valitsen kaikki mielenkiintoiset genrestä riippumatta. Katson ehkä eniten komediaa, romantiikkaa ja noh, jotain poikkeavaa. Ainoa elokuvagenre, jota hyllystäni ei oikeastaan löydy on kauhu, sillä siitä en pidäkään. Tässä nyt kurkistus omaan pieneen elokuvamaailmaani. :)

Muuttaessani tämä hylly tuntui varsin tilavalta, mutta nyt voin vaan harmikseni todeta että jokainen paikka on täyttynyt ja miulle on todellinen ongelma saada dvd:t järkevästi jonnekin. Jatkoin tilaa dvd-soittimeni viereen tasolle, mutta nyt sekin on täyttynyt. Odotan muuttoa uuteen kotiin jo nyt katsoessani tätä aivan liian täyteen ahdettua yksiötä.

Tim Burtonit, muut oudokit ja säälittävä kauhuosastoni.
 Iki-ihanat Disney klassikot, pixarit ja muut Disneyt. Disney-aiheiset elokuvat vievät suurimman osan tilastani hyllystä ja aion jossain vaiheessa pyhittää koko hyllyn ainoastaan niille ja laittaa muut dvd:t eri paikkaan, tosin ei tässä kämpässä. :(
Hah, omistan aika monta Nalle Puh aiheista elokuvaa niinkuin kuvista näkyy. Ne olivat lapsuuden suosikkejani, mutta toimivat yhtä hyvin vielä tänäkin päivänä. Hahmot ovat sympaattisia, samaistuttavia ja jaksoista voi löytää nokkelia elämänohjeita.

Hyllystä löytyy myös muumeja, Sinkkuelämää molemmat elokuvat, paljon komediaa, suomalaisia..jos muuten pidätte suomalaisista elokuvista niin Tummien perhosten koti kannattaa ehdottomasti katsoa! Suomalaiseksi elokuvaksi se todella ylitti itsensä.
 Tässä jatkettu osioni. Vähän lisää komediaa ja muutakin. Lisäksi sarjat joita seuraan/olen seurannut. Valitettavasti elokuvat ovat nyt hieman huonossa järjestyksessä mikä johtuu juuri mainitsemastani tilan puutteesta. Tiedättekö, siun ei vaan tee mieli laittaa mitään asiaa kunnolla paikkaan joka ei tunnu pysyvältä kodilta ja joka on täynnä tavaraa vailla pysyvää sijaintia.
En vain tunne halua järjestää niitä enää ja näin lukijoideni kesken, muutto voi olla lähempänä kuin itsekään vielä tiedostan jos kaikki sujuu hyvin. :)

Suosikkini ...
Suosikkisarjani on ehdottomasti Sinkkuelämää. Siihen en tarvinnut edes aikaa miettiä. Sarja, joka on oikeasti hauska yrittämättä olla sitä huonoilla letkautuksilla. Koukuttava sarja, joka on täynnä muotia, toistaan kummallisempia miehiä ja ihmissuhdekiemuroita.
 Disney klassikoista suosikeikseni valitsin kolme kilpailevaa ehdokasta, sillä en pystynyt valitsemaan vain yhtä. Bambi ja Leijonakuningas liikuttavat (ja saavat jopa itkemään) aina uudestaan, Kaunotar ja Hirviö taas tuo mukanaan kauniin opetuksen. Disney elokuvissa on lähes aina nerokkaita hahmoja ja upeaa musiikkia.

Kävin muuten katsomassa Leijonakuningas 3D:n viikonloppuna. Täytyy sanoa että joidenkin kohtausten pienet muutokset olivat hyviä, eikä 3D-ominaisuutta ollut käytetty liikaa vaan juuri sopivasti. Elokuvateatterin äänentoiston ja ison ruudun ansiosta musiikki ja kohtaukset saivat monta kertaa kylmät väreet kulkemaan pitkin ihoa. Ja luonnollisesti tirautin muutaman kyyneleenkin.
Pixareista valitsin nämä kaksi loistokkuutta. Monsterit Oy:ssa koko luotu maailma, jossa elää erinäköisiä ja -oloisia monstereita, on ihmeellinen. Toki juoni on melko ilmeinen alusta saakka, mutta niinhän piirretyissä yleensä onkin. WALL-E:ssa taas on hieno sanoma niin lapsille kuin vanhuksillekin. Lisäksi päähenkilö on lämminhenkinen ja hyväsydäminen, rutistettavan suloinen.
 Komedia puolelta helppona valintana molemmat Bridget Jonesit. Jos pidät romanttisista komedioista, nämä sinun on ehdottomasti nähtävä. Olen jaksanut katsoa molemmat vaikka kuinka monta kertaa, enkä ole kyllästynyt! Lisäksi Hugh Grant on loistava näyttelijä. Hänen olemus on jokseenkin samanlainen kaikissa elokuvissa, joissa hän on. Se saakin aina hymyilemään.

 'Oudokkiosastoltani' valitsin Coralinen ja Corpse Briden. Burtonin lähestulkoon kaikki elokuvat ovat vähintäänkin hyviä, mutta oma suosikkini on juuri tämä mainitsemani Corpse Bride. Valintaani vaikutti erityisesti Danny Elfmanin upea musiikki.
Coralinessa taas pidän kahden eri maailman ideasta. Elokuva voisi vallan mainiosti olla itse Burtonin käsialaa, tunnelma on samankaltainen.
Stieg Larssonin trilogia ei ole turhaan arvostettu ja pidetty. Ensimmäisen osan nähtyään haluat välittömästi nähdä lisää. Juoni on mielenkiintoinen, eikä ennalta-arvattava mikä pitää mielenkiintoa yllä. Juoni paljastaa pikku hiljaa lisää, ohjaa väärille raiteille ja yllättäen asiat eivät olekaan niinkuin elokuva on antanut ymmärtää.  Olen kovin harmistunut siitä, että kymmenosainen sarja jäi vain haaveeksi.

Jaetulla ykkössijalla kovin erihenkiset elokuvat the Phantom of the Opera ja Toisenlainen tyttö.
Oopperan kummitus kuuluu elokuviin, jotka täytyy ainakin kerran elämässään nähdä. Samalla lailla kuin esimerkiksi Titanic. Pidän näyttelijöistä ja erityisesti pääosan naisen viattomasta ulkonäöstä ja miehen uskomattomasta karismasta. Unohtamatta tietenkään upeita kappaleita koko elokuvan ajan. Oma suosikkikappaleeni on Angel of Music.

Toisenlainen tyttö on rakkaustarina kahelista naisesta ja häneen hullaantuneesta miehestä. Nainen paljastaa elokuvan aikana kauniin ja koskettavan kertomuksen itsestään. Jotkut voisivat sanoa ainakin joitakin kohtauksia jopa ällöromanttisiksi, mutta juuri niistä mie tykkään. :)

7 kommenttia:

 1. Disney-elokuvat <3 Oon harkinnut että menisin yksin kattomaan sen Leijonakuninkaan 3D-version, koska nostalgian tunne ;> Löytyyhän tuo DVD:näkin mutta pitäähän se nyt kolmiulotteisenakin kokea!

  VastaaPoista
 2. Oopperan kummituksesta on tehty useita tulkintoja vuosien varrella. Niistä on kai Nightwishinkin tehnyt jonkun musiikkivideon silloin kun Turunen oli vielä bändissä mukana.

  VastaaPoista
 3. Siulta löytyy aika paljon samoja leffoja kuin miunkin hyllystä :P Miun hyllyt pursuaa komediaa yms.. =)

  VastaaPoista
 4. oi! kiitoksia tästä, kiinnostuin ihan hurjasti tuosta toisenlainen tyttö-elokuvasta! voisin hankkia sen kätösiini~

  olet ihana!

  VastaaPoista
 5. Oi kivaa päästä kurkkaamaan toisen keräilijän hyllyihin! Itse ostin joskus kuukaudessa vinon pinon elokuvia, mutta viime aikoina olen hieman himmaillut. Tämä postaus ei tosin auttanut asiaa...

  Muutama tutunnäköinen kotelokin osui silmään, itseltäni löytyy kanssa iso kasa Burtoneita ja Coraline on kanssa aikas ihana. Melkein tekisi mieli pistää saman tien pyörimään, kun senkin olemassaolosta muistutit. Tuo Tummien perhosten koti täytynee myös joskus vilkaista, en ole siihen tullut koskaan tutustuneeksi.

  En muuten ole tainnut ennen blogiasi uskaltautua kommentoimaan, joten samalla tunnustaudun tässä lukijaksikin :)

  VastaaPoista
 6. Jenni: Disney <3 Juu, onhan se ihan eri kokemus katsoa se ihan elokuvateatterissa. Jotenkin koin itse elokuvan aikana tunteet paljon vahvemmin. Pelkäsin että 3D ominaisuus olisi pilannut jotenkin sen alkuperäisen, mutta onneksi ei :)

  Pete: Joo, olen nähnyt itse asiassa kys. elokuvasta myös toisen version joka on monella tavalla sitten aika _karumpi_ versio. (Purraan kieli irti, pannaan perseeseen jne) Nightwish on tehnyt joo coverin, joka on ihan menevä. Ei tosin vedä vertoja alkuperäiselle.

  Mortale: Ai :) Komediat on kyllä jotenkin pakollisia ainakin miulle hyllyssä. Jos ei jaksa keskittyä niin voi laittaa hömppäkomedian pyörimään ja tulee hyvälle tuulelle :)

  suvy: Kiva kun löytyi jokin uusi kiinnostus! :) Lämpimät suositteluni, en voi kun vaan rakastaa sitä elokuvaa <3

  Verna: Heh, miekin yritän aina rajoittaa ostelua, mutta se kaatuu usein hyvin nopeasti. Tummien perhosten kotia kyllä suosittelen, se on suomalaiseksi elokuvaksi kovin kaunis, vaikkakin synkkä.
  Mukavaa, että tulit tunnustautumaan. Kommentteja lukiessa tulee aina hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
 7. Disneyn klassikot ja Pixarit <3 Niitä löytyy vino pino myös omasta hyllystä :')

  VastaaPoista