tiistai 14. helmikuuta 2012

Disney On Ice

Lyhyesti:  Disney on Ice on kansainvälinen tapahtuma, jossa Disneyn satuhahmot luistelevat jäällä ja kertovat tarinansa. Tapahtuma on kotoisin Yhdysvalloista. Tapahtumassa elokuvista tuttuja kappaleita ja musiikkia ei koskaan esitetä elokuvien versioina, vaan tyypillisesti nopeampina ja jazzahtavina.

Suuntasimme Thomaksen kanssa Disney On Iceen viime lauantaina. Hartwall Areena on paikkana todella tönkkö makuuni. Ajatella että ostat kalliit liput esitykseen ja joudut maksamaan vielä sen lisäksi KUUSI EUROA PARKKIPAIKASTA? Naurettava summa. Huomasimme tietenkin vasta sisälle asti päästyämme ettei kummallakaan ole käteistä. Kuinka voikaan olla ettei koko paikassa ole automaattia ja kojut eivät ota vastaan kuin pelkkää käteistä? Lähin automaatti löytyy tosiaan Pasilan asemalta..
Meinasi jäädä muistot ihanasta esityksestä saamatta! Kiukusta huolimatta mieltä kuitenkin lämmittivät kaikki ihanat pikku prinsessat, jotka tohkeissaan kävelivät mekot ja kruunut päällä omille paikoilleen.

Mutta nyt positiivisuuksiin! Meillä oli kivat paikat näytöksessä ja pääsin alusta alkaen tunnelmaan. Kun näin Mikin ja Minnin saapuvan lavalle, tihkuin intoa. Jälkeenpäin ajatellen olen pari kertaa naurahtanut itselleni, koska näytin varmasti innokkaammalta kuin suurin osa lapsista. Tämä oli ensimmäinen kerta kun pääsin katsomaan jääshowta ja tämän nähtyäni voin vannoa meneväni uudestaan!
Teemana tänä vuonna oli Prinsessat ja Sankarit. Esityksen aikana näimme lavalla mm. Pienen Merenneidon, Tuhkimon ja Prinsessa Ruususen. Mukana oli myös uudempia Disneyn julkaisuja, kuten Tangled.
Aladdinin tarina kerrottiin upeasti ja Hengen astuessa esiin, tunnelma koheni entisestään.
Elokuvana Aladdin ei ole koskaan ollut suosikkejani, mutta pidin tämän katselusta kuitenkin kovasti.

Esityksen aikana näkyi monen monta ihanaa pariesitystä, joihin luistelijat selkeästi panostivat tosissaan ja olivat tunteella mukana. Se katseiden vaihto, aito läheisyyden tunnelma ja huikean hienot liikkeet eivät jättäneet ainakaan minua kylmäksi.
Romanttisen tunnelman myötä oli hyvä aina muiskauttaa pusu omallekin miehelle, joka vieressäni esitystä (ei ihan niin innokkaasti) seurasi ;)

Olin pelkkää hymyä lähestulkoon koko ajan. Seitsemän kääpiön tullessa esiin taisin hihkaista ääneen, sillä puvut ja olemus jäljittelivät elokuvaa todella hyvin. Unohdinkin mainita, että jokaisella hahmolla jääshow:ssa oli elokuvista tutut äänet mikä toi nostalgiafiiliksiä entistä enemmän esiin. Nuhanenän aivastuksen korostus ja Jörön äksyilevä olemus jäivät parhaiten mieleen.
Juoni jäi tässä todella suppeaksi, koska keskityttiin Kääpiöihin ja Lumikin ja Prinssin romanttiseen kohtaukseen. En laittanut Kääpiöiden suurta roolia ollenkaan pahakseni, sillä he tuovat elokuvaan mielestäni sen tietyn tunnelman, jota ilman jotain jäisi puuttumaan.

Kääpiöt lavalla
Täytyy myöntää, että Kaunottaren ja Hirviön osioon olin hiukan pettynyt. Odotin enemmän jotain teeman mukaista myös Kaunottaren ja Hirviön välille näytettäväksi, mutta sen sijaan Lumiere pisti elokuvasta tutun
rallatuksen pystyyn lautasliinojen ja ruokailuvälineiden astuessa esiin.

Olen kyllä aina pitänyt kyseisestä Be our Guest- kappaleesta. Sen kuullessa ei voi ainakaan murjottaa!
Jäin kuitenkin kaipaamaan Kaunottaren ja Hirviön välistä romanttista kohtaamista.
Olisin tahtonut nähdä Hirviön muutenkin kuin ihmishahmona, koska lähes koko elokuvan ajan Hirviö on kuitenkin Hirviö eikä mikään komea prinssi.
Pahoittelen huonosta kuvasta :c 
Ehdottomasti suosikkini koko esityksestä oli tämä ihastuttava Pieni Merenneito. Vaikuttaa toki sekin, että kyseinen tarina pääsi suurempaan rooliin kuin moni muu. Rapu Sebastian ja kala Pärsky ovat sympaattisia hahmoja ja heidän asunsa nähtyäni hihkuin jälleen innostuneena.
Tunteita herättävät suosikkikappaleeni soivat esityksen aikana ja siitäkös olinkin mielin kielin.
Ainoaa miinusta siitä että Arielin hiukset eivät olleet ollenkaan riittävän huomiota herättävät, vaan aika tylsät. Kirkas punainen tukka on kuitenkin tärkeä tunnuspiirre, joka jäi pahasti puuttumaan.


Hessu oli oma itsensä ja häselsi lavalla omalla puhetavallaan, mikä sai varmasti koko yleisön hymyilemään. Hessu luonnetyyppi löytynee jokaisen meidän kaveripiiristä tai ehkä samaistut itse tähän hulvattomaan hahmoon. Hessu on yksi Disneyn hahmoista rakastettavin. Hessu toi oikein mukavaa piristystä!
Hessun poistuttua, Pieni Merenneito esitys jatkui ja eikun vaan parani loppua kohti. Lisää hienosti toteutettuja hahmoja ja rutkasti hyvää mieltä.

Hyvää mieltä tuottivat myös Tuhkimosta tutut Anastasia ja Drusella, jotka saapuivat hienoihin juhliin vikittelemään prinssiä, mutta kömpelöinä onnistuivat kaatuilemaan ja nolaamaan itsensä. Etenkin lapsien mielestä tämä kohtaus oli erityisen hauska, heidän ilmeistään päätellen ainakin ;)

Lapsena yksi ehdoton Disneyn suosikkini oli Prinsessa Ruusunen. En omistanut sitä koskaan elokuvana, mutta kirjasta muistan pitäneeni muita enemmän. Haltijakummeista sininen oli suosikkini, olihan lempivärinikin sininen. Näitä lapsuudestani mieleen jääneitä asioita pohdin samalla myös silloin kun näin Haltijakummien suorastaan liitävän kauniisti esittäytymään.

Prinsessa Ruususessa tarinan esitys oli yksi parhaista, sillä se toi tärkeimmät seikat esille ja vaikkei elokuvaa olisi nähnyt, tarinan juoni oli selkeä. Pahatar on ollut aina suosikkini Disneyn 'pahiksista' eikä hänen roolinsa pettänyt nytkään. Kaiken kruunasi tulta syöksevä lohikäärme, joka toi mielenkiintoa esitykseen. Mietin vain, että jos se näytti meidän paikoiltamme hienolta niin mitenköhän aivan edessä istuvien mielestä? Niille paikoille aion ensi vuonna pyrkiä aivan varmasti.

Epätoivoisena kesken esityksen kaivelin laukkuani ja takin taskujani toivoen löytäväni käteistä muiston ostamiseksi. Sillä hetkellä tunsin olevani kerrankin onnekas, koska löysin kuin löysinkin kolikoita riittävästi pikku Pärskyn ostamiseen. <3


Ja loppuun vielä pieni esittelypätkä tämän vuoden Disney On Ice tapahtumasta :)

3 kommenttia:

  1. Varmasti ollut upea kokemus, jonka haluaisin mahdollisesti itsekin kokea... :)

    VastaaPoista
  2. Itsekin kävin viimevuonna pikkusiskoni kanssa katsomassa tämän saman jääshown, ja pidin hyvin hyvin paljon myös! Kuule Julia-vaimoiseni, mehän voitaisiin ensivuonna mennä kahdestaan katsomaan tätä? ;>

    VastaaPoista
  3. Voi että mä oon kade, oon jo vuosia halunnu kanssa kattomaan!

    VastaaPoista