lauantai 14. huhtikuuta 2012

Ajatuksia ja informaatiota muutosta

Asiat ovat edistyneet muuton kannalta oikein mukavasti. Nyt eletään jo huhtikuuta ja virallinen muuttopäivähän olisi 26 toukokuuta. Ajatukset jakautuvat pelosta intoon ja onnellisuuteen. Varmasti monelle muullekin on tuttu tunne kun elämä muuttuu kertaheitolla. Ainakin miulla voi sanoa näin käyvän kun jätän Pohjois-Karjalan jossa olen asunut koko ikäni. Taakseni jäävät vanhemmat, koulukaverit ja muut läheiset. Miulla on toki paljon ystäviä onneksi myös Helsingissä joten ei tarvitse pelätä jäävänsä yksin. Ystävät ovat innoissaan muutosta ja odottavat näkevänsä tätäkin naamaa sitten usein stadin huudeilla.;)
Yhteenmuutto on iso askel elämässä ja siitä aiheutuu sekalaisesti pelon ja onnen tunteita. Faktahan se on että yhteen muutettaessa suhde joko paranee tai pahenee. Olen kuitenkin tosi helpottunut kun kaukosuhde kahden ja puolen vuoden jälkeen lopulta loppuu.
Oon aika varma että tämä kuva kuvastaa yhdessä asumistamme. :'D


Sitten asunnosta..saimme jo kivan asunnon metromatkan päästä Helsingin keskustasta, Kulosaaresta. Hauskasti sattui itseasiassa että Thomas asuu tällä hetkellä noin 100 metrin päässä tulevasta kämpästämme. Hänelle muutto tulee siis olemaan helppo. Asunnossa on 3 huonetta ja kooltaan se on n. 64 neliötä. Se on siis tilava ja kolmas huone on varattu Thomaksen syntetisaattoreille. Olemme tyytyväisiä että ne saadaan omaan huoneeseensa, ettei tarvitse enää miettiä miten ne saataisiin mahtumaan yhtään minnekään.  Emme ole vielä varmoja aiommeko asua kämpässä vuotta kauempaa sen korkean vuokran vuoksi, mutta aika näyttää.  Onko teillä lukijoilla kokemusta kaasuhellasta? Meillä sattuu olemaan tulevassa asunnossa sellainen ja minua hirvittää. En ole eläissäni sellaista käyttänyt ja koen sen hieman pelottavanakin. Olisi kiva kuulla kokemuksia.


Vietän siis virallisesti viimeisen päiväni Joensuussa todennäköisesti 3 päivä kesäkuuta. 2 päivä vietetään railakkaita syntymäpäiviä ja koulun päättymistä. Silloinhan miulla ei ole enää asuntoa, koska vuokrasopimus laitetaan umpeen toukokuun loppuun. Asustelen viimeiset päivät ihanien ystävien luona jotka suostuvat majoittamaan miut.

Tällä hetkellä yritän nähdä tulevaisuuden valoisana. Ainakin Helsinki tuo varmasti vaihtelua elämään. Hirvittää ehkä hieman sopeutuminen, kun olen tällainen Pohjois-Karjalan murretta vääntävä maalaistyttö. Koen usein kuitenkin sellaista ihanaa Helsinki rakkautta ja nään kaupungin kauniina. Toivon ajattelevani näin muutettuanikin ja nauttivani täysin siemauksin uudesta elämästäni.

9 kommenttia:

 1. aika samanlaisilla innostuksen ja pelon sekaisilla tunteilla mennään! eiköhän kaikki mee loppujen lopuks hyvin :)

  VastaaPoista
 2. Mein mökillä on kaasuhella, ei se kauhean vaikea ole. Laita vaan tuli siihen viereen ennenku painat sen päälle, ettei kaasua pääse pakoon. Liekki katoaa kun kaasun laittaa pois päältä. Ei se sen vaikeampaa ole. Onnea uusista tuulista! Ja kämpästä kuvia sitten!

  VastaaPoista
 3. Kaasuhella on helppo käyttää ja toimii tosiaan samalla tavalla mitä Leena tuossa ylempänä sanoi :) Onnea uuden kodin johdosta!

  VastaaPoista
 4. Varmasti on haikeaa jättää menneisyyden maisemat taakse kokonaan muuton myötä, mutta itse ainakin yritän auttaa sua sitten kotiutumaan tänne pk-seudulle mahdollisimman kivuttomasti, vaikka varmasti siinä meneekin hetki että tottuu siihen että yhtäkkiä asutkin joka päivä täällä. :) Mutta ihanaa saada noin hyvä ystävä tänne lähelle! Can`t wait! <3

  VastaaPoista
 5. salla: Yritetään selvitä! :)

  Leena: Se on sellainen modernimpi ettei tarvitse kuin painaa nappia niin se kaasu tulee siihen. Jotenkin kaasu on vaan aina ollut miusta jotenkin karmiva. Kiitos! Heti kun kämppä on suurinpiirtein edustuskunnossa niin laitan kuvia :)

  TomVi: Kiitos! :)

  Jenni: Joo kyllä se aika oudolta täss vaiheessa tuntuu ja totuttelu varmasti vie aikansa, mutta onneksi on siunlainen ystävä lähellä, sekin auttaa jo tosi paljon! <3

  VastaaPoista
 6. Onnea uuteen kotiin! Sun lähettämä paketti saapui tänään. :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Toivottavasti koru pääsee enemmän esille kuin itseni päällä..ikävää kun nätti koru lojui laatikossa. :)

  VastaaPoista
 8. HAHA muutat miun synttäripäivänä nainen :( -eve

  VastaaPoista
 9. No worries, Helsingin menoon sujahtaa äkkiä kun kaikki ovat tänne muuttaneet jostain muualta. ;) Minä myös!

  Kaasuhellaa varten kannattaa hankkia sellainen pitkävartinen sytkäri, jos tiedät mitä tarkoitan. En ole varma miltä modernimpi versio kaasuhellasta näyttää, mutta omassa entisen huushollini kaasuhellassa ainakin uunin sytyttäminen oli huomattavasti helpompaa pitkävartisella sytkärillä. Hella hoituu iisimmin. Kaasuhellalla saa loistavat sapuskat, kun oppii käyttämään. Varsinkin uuniruuista tulee parempia mutta leivonta voi vaatia vähän harjoittelua. :/ Perussääntö kaasuhellan kanssa: kaasuhana kiinni, kun hellaa ei käytä. Jos vähänkin mietityttää, niin huoltomies / talkkari tulee kyllä näyttämään miten homma skulaa!

  Ja onnea yhteiseen kotiinne "kaukoilun" jälkeen. :)

  VastaaPoista