torstai 7. kesäkuuta 2012

London Part 1

 Heräsin jälleen eloon blogini suhteen, kiitos kärsivällisyydestänne. Vietin toukokuussa loistokkaat viisi päivää Lontoossa, josta saldoksi jäi tyhjä lompakko, valtava kuvatulva ja mukavia muistoja Joensuussa asuvien ystävieni seurasta. Lähdimme bussilla Helsinkiin, josta jatkoimme lentokoneella Lontooseen. Matka tuntui uuvuttavalta kun jo silloin todella painavia matkalaukkuja raahattiin ympäri ämpäri. Tuli ehkä turhan paljon turattua vaatetta matkalaukkuun, niin tyypillistä.


Saavuimme Lontoon lentokentälle ja naamataulu kuvaa tunnelmaa: ''oon siis niin poikki, mutta omg lontoo'' Kyllä, juurikin näin. Ensimmäinen kerta Lontoossa ja viimeisimmästä matkasta yleensäkin oli jo kulunut aikaa. Odotimme vain väsyneinä, että pääsisimme junaan kohti Victorian asemaa ja hotellia. Tästä ei juuri muistikuviksi jäänyt kuin hämmästelyä ja turhautumista kun junan saapumiseen tuntui olevan tavattoman pitkä aika, etenkin kun jokainen askel oli aina entistä raskaampi väsymyksen yltyessä.


Pääsimme kuin pääsimmekin lopulta Victorian asemalle. Tästä suuntasimme melko pian Wellington hotelliimme, josta en tajunnut räpsäistä kuvaa. Hotelli oli kuitenkin miellyttävän näköinen, vaikkakaan se ei mikään luksushotelli ollut. Ikkunoita pidettiin käytävillä ja suihkutiloissa koko ajan auki ja koleus ja kylmyys vaivasi päivittäin. Niin, ja hotellissa kerroksittain meillä oli siis yhteiset suihkutilat, mikä oli vähän epämiellyttävää ja jopa vähän vaivaannuttavaa. Voitte vain kuvitella kun vierekkäin on kolme läpinäkyvää koppia ja samaan aikaan kuka tahansa luokalta tuttu saattoi astua nakuilemaan kanssasi samaan aikaan. En kuitenkaan kovin rohkeasti omaa vartaloani esittele kaiken maailman puolitutuille.

Muuten hotellilla aamupalaksi saimme joka päivä paahtoleipää, muroja, erilaisia marmeladeja sekä tietenkin croisantteja. Viimeisenä päivänä täytyy sanoa että samat aamupalat alkoivat jo maistua pahvilta, eikä yksikään marmeladicroisantti olisi enää mennyt alas :'D

Nähtävyykset kuuluvat olennaisesti matkaan ja tässäpä ensimmäinen, kuuluisa London Bridge. Kyllä se toi tietynlaista fiilistä heti reissun alkuun kun siitä oli niin paljon puhuttu aikaisemmin.


 Yksi aika mielenkiintoinen kohteemme oli The Tower of London, joka oli iso kokonaisuus vanhoja rakennuksia. Niissä oli kyllä sitä jotain. Hienoin osio oli kruununjalokivien säilytyspaikka. Aiemmin vankilana käytetyn Towerin pihalla liikkui korppeja, joilta oli typistetty siivet etteivät ne pääse lentoon. Meille kerrottiin, että uskottiin koko valtakunnan tuhoutuvan jos korpit eivät olisi alueella. Ratkaisu olikin siis fiksu, siivet pois etteivät ne pääse lentämään. Säälitti kyllä.


Mainittakoon nyt sateenvarjokuvan kunniaksi että emme saaneet kovin hyvää säätä reissullemme. Lähes päivittäin satoi enemmän tai vähemmän ja sää oli vähintäänkin kylmä. Tuli ehkä varattua turhan kesäistä vaatetta mukaan hyvän sään toivossa. Jutustelimme kuitenkin paikallisen mieshenkilön kanssa metrossa Lontoon säästä ja hän naurekseli turistien yleiselle luulolle että Lontoossa aina sataisi, ehkä koimme vain huonoa tuuria.

 Pakollisena kokemuksena oli myös ajelu kaksikerroksisella bussilla, joten lähdimme kohti Oxford Streettiä eräällä yksilöllä. Vesisade jatkui edelleen, mutta odotuksemme olivat korkealla kuuluisan kauppakadun suhteen. Olihan siellä vaikka minkämoista putiikkia ja kiertelemistä riitti.

Pari kertakaikkiaan ihanaa alusvaateliikettäkin löysimme ja olisin voinut ostaa toisen niistä tyhjäksi. Tyydyin kuitenkin erääseen alusasukorsettiin. Ostoksia kuitenkin esittelen vähän myöhemmin. Jos Lontoossa käytte, suosittelen käymään kadulla. H&M:ääkin edullisempi Primark osoittautui hyväksi valinnaksi, sieltä löytyi käsittämättömän edullisin hinnoin kaikkea maasta taivaaseen.


Lontoon yöelämäänkin tutustuimme ja kävelimme mukavan lenkin. Lontoo näyttää niin mielenkiintoiselta ja kauniilta yöaikaan, jos nyt kaupunkimaisemasta pitää. Kuvassa London Eye, johon tutustuminen jäi kuitenkin kaukaa katselemisen tasolle, sillä mielestäni suolaisen hintainen kierros ei ollut tarpeen. Rahaa tuntui palavan ostoksiin tarpeeksi ja vähän liikaakin.


Samalla täytyi tsekata myös Big Ben. Tosi upeannäköinen ja tämän nähtyään viimeistään täytyi jo herätä todellisuuteen, että seikkailimme oikeasti Lontoossa.


Tiistai päivänä ei meitä museointi jaksanut kiinnostaa juurikaan (se kuului kuitenkin retkemme kohteisiin joten piti käydä vilkaisemassa) sillä odotimme jo pääsyä Camdeniin. Museot ovat kyllä ihan messevän näköisiä ja en väitä etten olisi laisinkaan historiasta kiinnostunut, mutta ehkä vain tämä yksilö ei saanut mieltäni erityisen innostuneeksi.

 Ajan kuluksi saimme kuitenkin räpsittyä kuvia hassujen Buddha-patsaiden kanssa. Tässä vaiheessa olimme jo lähestulkoon toinen jalka museosta ulkona lähdössä törsäämään kaikki rahamme. Poikkeus päivä myös sinänsä että jaksoin laittautua hieman normaalia enemmän, ehkä osasyynä oli odotetut jöötteilurytkyjen puljut ;)


Lontoon metrossa. Täytyy vain sanoa, etten täysin käsitä miten jotkut pitävät siellä metrolla liikkumista vaikeana. Mielestämme opasteiden ja karttojen avulla liikkuminen oli helppoa ja mukavaa. Täpötäydet metrot ruuhka-aikaan olivat ainoa miinus, muuten julkinen liikenne niin metrojen kuin bussienkin kohdalla toimi vallan mainiosti. 

Tässäpä osaksi Lontoon matkamme tunnelmaa... pian seuraa jatkoa. Jatkan juurikin nyt tässä seurailua kun remonttireiska kasailee kamojamme ja porailee hyllyjä seiniin. ;)

4 kommenttia:

 1. Lontoo! <3
  Pakko kuitenkin oikaista, että tuo silta ei suinkaan ole London Bridge vaan se on Tower Bridge.

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus <3 Meillä on miehen kanssa suunnitella matka syksyksi ja Lontoo on yksi vaihtoehdoista :)

  VastaaPoista
 3. Lumira: Hupsista, sitä kirjottelee mitä sattuu. Täytyy oikaista, kiitos huomiosta :)

  Mystral: Oi, kuulostaa kivalta, suosittelen Lontoota lämpimästi! Täynnä ihania kauppoja ja nähtävyyksiä. Ja iltaisin siellä on joissakin paikoissa tosi romanttista. :) Tuli sitä huokailtua syvään kun näki halailevia pariskuntia iltahämärässä ja oma mies ei ollut matkassa. :c

  VastaaPoista
 4. Pitää itekkin mennä, että pääsee Cyberdogiin ._.
  -Eve

  VastaaPoista