sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

London Part 2


Lontoon katukuvaa bussista käsin. Koko ajan kävellessämme ihmisiä oli paljon ja kaksikerroksiset bussit viilettivät ohi. Liikennettä oli paljon, vaikkakin olin kuvitellut meininkiä vielä kiireisemmäksi. Kaduilla en itse juurikaan huomannut, että ihmiset olisivat olleet kiireissään töykeitä ja edenneet kyynärpäätaktiikalla eteenpäin. Ainakin omalla kohdallani olen nähnyt tällaista enemmän Helsingissä kuin Lontoossa. Ihmiset olivat pääasiassa ystävällisiä ja auttoivat mielellään.

Suunnistimme National History Museumiin. Rakennus näytti jo ulospäin todella hienolta ja omaan makuuni tämä oli todella mielenkiintoinen näin muutenkin.  Näin yleisesti museon sisällöstä parhaita paloja; siellä oli esitelty ihmisen kehitys apinasta nykyhetkeen (jos nyt ketä evoluutio ja muut kiinnostavat), erilaisia täytettyjä eläimiä ja suuri sali täynnä dinosauruksia jotka oli ohjelmoitu kääntelemään päitä ja ääntelemään mahdollisimman aidon kuuloisesti. Lisäksi osastoja maanjäristykseen ja avaruuteen liittyen. Nähtävää oli paljon.


Sisäpuoleltakin museo oli uskomattoman upeannäköinen! Käytiin katselemassa mm. Raphaelin ja Leonardon teoksia. Taiteesta kiinnostuneille oiva kohde. Tämäkin oli pakollinen kohde ryhmällemme, voin myöntää etten itse ollut tästä erityisen kiinnostunut.


Pakolliset puhelinkoppikuvat!

 Ehkä suosikkikohteeni oli Madame Tussauds vahakabinetti. Julkimoista oli tehty aidonnäköisiä. Ihmisiä oli paikalla enemmän kuin tarpeeksi ja pieni tungos kävi jopa ahdistamaan. Kierrokseen kuului myös kauhukierros, jossa mentiin pimeässä tilassa pieniä käytäviä häkkien ohi (paikka oli siis tarkoitettu kuvaamaan vankilaa) ja kulmien takaa hyppäsi 'vankeja' säikyttelemään. Itsekin kiljuin siellä ja sain jopa aidon pakokauhun tunteen. Halusin vain äkkiä pois paikalta. Aluksi voisi kuvitella ettei se tunnu aidolta, mutta ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa että pelkäsin kävellä siellä.

Ja Marilyn Monroe!


Britney ja huulet mutruun!


Heil Hitler!


Söpistelyt viimeiseksi. Löysin Helinä Keijun ja Shrekin. Että voikin olla täpinöissään pienistä asioista!
Hyde Park. 137 hehtaaria puita ja ruohoa. Puistossa menee oma rata, jossa mahdollisuus ratsastaa ja myös vesistöalue veneilyyn. Puisto oli tajuttoman kokoinen ja olisimme suunnitelleet että ostaisimme ruokaa ja menisimme syömään puiston rauhaan, mutta sää ei suosinut ja kylmissämme jätimme idean toteuttamatta.


Pääsimme myös katsomaan Phantom Of the Opera musikaalia, joka varmasti on elokuvana lähes jokaiselle tuttu. En voi muuta kuin ylistää ja vähän ylistää lisää. Jos menette Lontooseen, suosittelen katsomaan tämän tai jos mahdollisuutta ei ole tähän niin ainakin joku toinen esitys. En olisi uskonut että todellakin näyttelijät vetäisivät roolinsa niin hyvin. Jo alussa kun valtava kattokruunu nostettiin ylös, tunnelma oli samankaltainen kuin elokuvaa katsoessa mutta jopa parempi ja paljon juhlallisempi. Pidän paljon elokuvan kappaleista ja juonesta. Tämä esitys oli vähintäänkin elokuvanveroinen, ehkä jopa parempi. Olisin valmis ihan koska tahansa menemään uudestaan.
 Teki mieli ottaa vähän juhlallisempi pukeutuminen esitystä varten. Tältäpä näytti siis asuni.
Mekko: Guess
Kaulakoru: Bijou Brigitte
Käsikoru: Guess
Korvakorut: Glitter
Kengät: Iron Fist
 Mustavalkoinen siisti meikki, kuitenkin vähän arkimeikkiä hienompi.

 Monet teistä varmasti miettivätkin että tulikohan sitä käytyä Cyberdogin liikkeessä, kyllä tuli. Camdenissa pyöriessäni kyselin eri putiikkien myyjiltäkin liikkeestä ja huonon suuntavaistoni ansiosta kesti hetken löytää perille. Kun silmiini kuitenkin osuivat valtavat robotit ja ulos asti kuului kauhea jytinä, olin varma että nyt oltiin perillä. Liikkeessä oli kuvaaminen kielletty, mutta voi että siihen oli panostettu. Jytä soi niin kovaa ettei juuri vieressä kävelevän kaverin ääntä kuullut, mutta tanssijalka alkoi vipattaa ja olisi tehnyt mieli sillä sekunnilla lähteä vähän tanssahtelemaan hyvän musiikin tahtiin.

Liikkeessä oli kolme kerrosta; sisääntulokerros jossa sijaitsi kassa, alempana varsinainen shoppailijan paratiisi niin miehille kuin naisillekin ja alimmassa kerroksessa k18 puoli, jossa oli erilaisia rooliasuja, seksileluja ja muuta mitä vain voitte villeissä unelmissanne kuvitella. Toisessa kerroksessa oli valtaisa määrä vaatteita jotka hohtivat pimeässä tilassa. Sisustus oli todella viihtyisä ja voi että kun en osaa edes tässä sanoin kuvailla millaista oli itse omin silmin nähdä ja kokea se kaikki. Älkää missään nimessä missatko tätä jos Cyberdogin vaatteista pidätte. Suloisuutta oli myös oma osasto lapsosille, joissa oli lapsinuken päällä Locksit, karvasäärystimet ja avaruusmainen pinkki mekko. Voi että se mekko olikin ihana.


Rahaa paloi lähes 200 punnan edestä. Esittelen kuitenkin myöhemmin ostokseni. :)


Parina iltana suunnistimme hotellimme lähellä sijaitsevaan Meksikolaiseen baariin/ravintolaan. He pitivät meistä kun kuulivat että olemme suomalaisia. Olimme istumassa iltaa reilu 10 ihmisen voimin ja kaikille tarjottiin ilmaiset tequila shotitkin. Ilmapiiri oli mielettömän ystävällinen ja juomat erinomaisia.


Kauniiden naisteni kanssa istuskelemassa.


Lopuksi kotiinlähtöpäivänä kävimme vielä katsomassa Bughinhamin palatsin. Siellä oli ehkä pahin ruuhkä mitä missään oli koko Lontoon reissun aikana sattunut. Siellä ei meinannut päästä alkuunkaan eteenpäin. Syynähän oli se että olimme tulleet katsomaan vahdin vaihtoa, niinkuin aika moni muukin. Lopulta pääsimme lähelle kuvassa näkyviä portteja ja pystyimme jopa näkemään jotain tapahtumasta. Sekin oli sellainen must see- juttu, vaikka eihän se niin ihmeellinen sinänsä ole.

Lentomme lähti alkuillasta kohti Helsinkiä ja reissu oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Olin nähnyt kaiken mitä toivoinkin ja saanut tehtyä paljon kivoja ostoksia. Olin kuitenkin jo niin väsynyt jokapäiväisestä kävelystä, että oli ihanaa päästä kotiin.

4 kommenttia:

 1. Oon suunnitellut itse Lontoon reissua jo iäisyyden. Haluan kovasti päästä kokemaan The Phantom of the Operan juurikin Her Majesty's Theatressa ja käväistä Camdenissa.. ym. ym. Ensi vuonna viimeistään. :)

  VastaaPoista
 2. Jos meet vielä uudestaan niin käy ihmeessä Highgate cemeteryssä! Aivan ihana hautausmaa. Paikoin hautoja sikin sokin ja vanhoja/koristeellisia. Aikas paljon tunnelmallisempi kun täällä Suomessa. :P Tuo Phantom of the operan esitys täytyy kyllä pistää mieleen kun ens kerran tuonne suunnistaa.

  VastaaPoista
 3. Oi Lontoo! Olen itse menossa pariksi päiväksi sinne heinäkuussa, ja mietinkin että minkä hintainen on tuo vahakabinetti? Vaikuttaa käymisen arvoiselta paikalta :)

  VastaaPoista
 4. Ravenoaris: Kiva, suosittelen kyllä. Oli ihan mieletön esitys! :)

  Heidi: Täytyy laittaa korvan taakse ja alkaa keräämään matkakassaa uutta reissua varten. Voi kyllä olla että katsastan ensin pari muuta kohdetta ennen uutta Lontoon reissua. :)

  Simba: Se oli lähemmäksi 30 euroa, mutta ainakin omasta mielestäni oli rahoille vastinetta jos tuollaiset jutut kiinnostavat :)

  VastaaPoista