keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vaihtoehto lihaisille tortilloille


 Jotkut olivat pyytäneet, että esittelisin välillä blogissani jotain ruokaan liittyvää niin ajattelin nyt toteuttaa toiveen. Tosiaan tein eilen tortilloita, mutta kasvissyöjälle sopivilla täytteillä. 

Toinen täyte oli siis tofu. Valmistin tofun pilkkomalla sen ensin paloiksi ja heitin palojen päälle marinadia ja mausteita (vähän jotain yrttiä, pippuria,tabascoa) Niin ja siis me ostettiin marinadi ihan kaupasta, maustehyllyn lieppeiltä yleensä löytyy. Annoin marinadin imeytyä pari tuntia ja paistoin tofut lopuksi pannulla. Helppo valmistaa ja hyvää tulee. Tofua pitää muistaa maustaa aika reippaasti. Tofuissakin on tosi paljon eroja, mutta esimerkiksi tämä Alpro Soya maustamaton tofu oli kiva, koska se oli helppo leikata paloiksi. Jotkut alkavat helposti hajoilla leikattaessa.


Toisena täytteenä soijarouhe. Soijarouheen valmistaminen on nopeaa ja helppoa, mutta soijaakin pitää muistaa maustaa reippaasti. Kahdelle hengelle laitoin desin rouhetta ja kaksi desiä vettä. Lisäsin Santa Marian Original Taco Spice Mixin. Lopuksi vielä lisään yleensä hieman pippuria ja muita mausteita maun mukaan.
Tästäkin määrästä riittää syötävää ainakin meille vielä seuraavallekin päivälle, riippuen miten paljon tätä laittaa suhteessa muihin täytteisiin.


Muina täytteinä me käytämme Apetinan classic fetakuutioita. Nämä ovat osoittautuneet meillä parhaaksi vaihtoehdoksi. Kevyt feta ei ole laisinkaan yhtä hyvää kuin tämä, en voi suositella kevytversiota tässä tapauksessa.
Olennaisena tietysti salaattia, tomaattia ja kurkkua.
Kermaviiliin on sekoitettu tällä kertaa Pirkka DipMix Taco


Ihanaa lisämakua antaa tämä sipulin ja tomaatin sekoitus. Pilkon sipulit ja tomaatit, paistan molemmat pannulla pienessä määrässä öljyä ja maustan kevyesti. Ei tarvitse maustaa välttämättä paljoa kun on niin paljon muuta mausteista.


Sitten vielä juustoraastetta (me käytetään Valion Mozzarella raastetta)
ja Santa Marian Taco Sauce Medium.


Miulle itselleni aivan pakollinen ananas!


Pöytä täynnä herkkuja ja sitten syömään!

5 kommenttia:

  1. Hyvä et oli tofut onnistunu, käytitkö siis sitä miun reseptiä tuossa marinadissa vai muuntelitko sitä jotenkin? :) Pitää itekki tehä lähiaikoina tortilloja näytti niin hyvältä!

    VastaaPoista
  2. En käyttäny sitä, kun ei meillä oo noita mausteita mitä teillä. Toi chermoula ois kyl hyvä omistaa. Ostin ihan peruskaupasta sellasen marinadilasipurkin ja sit pistelin noi mausteet mitä tossa luettelinki.

    VastaaPoista
  3. Namnam :D Näyttää hyvälle vaikken kasvisruokailija olekkaan. :3 Vois joku päivä testaa tota

    VastaaPoista
  4. Meidän tortilloihin tulee aikalailla samat täytteet, tosin tofun sijaan käytetään kans soijarouhetta. :) Joskus paistetaan tosin lisänä soijasuikaleita! Tofu on mulle aika uus tuttavuus, mutta olen nyt opetellut laittamaan sitä. Parempi myöhään kai kun ei milloinkaan, kun oon ollut kasvissyöjänä kuitenkin jo reilut pari vuotta. :D

    VastaaPoista
  5. Anonyymi: Testaa ihmeessä ja kerro mitä tykkäsit! :)

    Vampiric: Joo, soijasuikaleita me ei olla käytetty muuta kun jossain karjatonpaistissa. Tofusta on kyllä melko vaikeaa kotikonstein saada erityisen herkullisen makuista. Joissakin kiinalaisissa se on tosi hyvää. Harjoittelua se vielä täälläkin suunnalla vaatii siis :)

    VastaaPoista