torstai 9. elokuuta 2012

Kasvispasta


Pitkästä aikaa taas jotain ohjetta! Monien pastaohjekokeilujen jälkeen voin sanoa tämän olleen yliveto, ylitse muiden! Pirkka lehdet on varsin loistokkaita; kätevästi kauppareissun lomassa ohjevihkonen mukaan ja samalla kaupassa käydessään voi jo kehitellä lehdestä mahdollisia herkullisia ruokia. Kaikille pastan ystäville lämpimät suosittelut!

Tässä siis alkuperäinen ohje muokattu kokemuksen ja oman maun mukaiseksi!

8dl mieluista pastaa, itse tykkäilen ruseteista tai muista kivoista kuvioista.
3½-4rkl sitruunapestoa maun mukaan
2-3 pientä sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 (300-350g) kesäkurpitsa
Vajaa rasiallinen kirsikkatomaatteja
Feta juustoa mieltymysten mukaan, meillä meni melkeinpä koko purkki (alkuperäisessä ohjeessa mozzarella juustoa paketillinen jos siitä tykkää enemmän)
Oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria + oman maun mukaan pari kolme ripausta yrttimaustetta
parmesaaniraastetta

- Keitetään pastat. Kun pasta valmis, pesto sekaan.
- Pilko sipulit,tomaatit ja kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi. Paista sipuleita ja kesäkurpitsaa pannulla. Lisää tomaatit lopuksi.
- Sekoita keskenään. Lisää feta/mozzarella ja mausta.

Ollut viimeisen reilu puoli vuotta suosikkireseptien joukossa ja tosi helposti muokattavissa esim kasvisten ja juustojen suhteen. Tavallisen sukan kuluttajan arkiohje :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti