perjantai 14. syyskuuta 2012

Kräftskiva''..Kun lisäksi paikalla ovat hyvät ystävät, tarjolla makoisia juomia ja ilmoilla iloisten snapsilaulujen sekaääninen kaaos hämärtyvässä kesäillassa, niin oikealla asialla ollaan; rapujuhlat ovat isojen ihmisten lastenkutsut, niin kuin tunnettu rapukirjailija Matti J. Särömaa on hauskasti asian ilmaissut.'' - kaikkijuhlista.fi


Yksi syksyinen viikonloppu pakattiin kimpsut ja kampsut autoon ja suunnattiin Valkeakoskelle rapukekkereihin, sisäpiirivitsinä siis ''rappujuhliin''. Tilaisuus kuuluu siis Thomaksen suvulle ja olin ensimmäistä kertaa mukana. Mieheni suku kun on tosiaan suomenruotsalainen.  Aikaisempina vuosina en ollut päässyt mukaan ja odotin tätä vuotta entistä innokkaammin. Rakastan juhlia. Juhlissa siis olivat Thomaksen vanhemmat, ukki ja sisko Martina, Thomaksen isän sisko Ulla, hänen lapsensa Erik ja Henrik,Erikin tyttöystävä, sekä Ullan mies Klasu. Niin ja tietysti minä ja Thomas.


Sekä ulkona että sisällä näkyi raputeema, kaikki oli tosi kivannäköistä.


Päämökki ''Lumikki'', jossa ateria nautittiin. Tämä mökki on muutenkin yleensä se, jossa koko porukka on koolla ja nautitaan kuohuviinistä, seurasta ja satunnaisista peleistä ja visailuista. Täällä samaisella paikalla vietetään muuten myös aina juhannusta.


Kaiken kaikkiaan piha-alueella on neljä eri mökkiä; juuri mainittu Lumikki, Lepakko, Majakka ja kuvassa näkyvä saunamökki. Tällä kertaa me nukuimme saunamökissä. Kaikki ovat ihania hirsirakennuksia, joissa on useampi nukkumispaikka.


Tältä näytti meidän nukkumapaikkamme sisältä päin. Tänne me ''nuoret'' keräännyimme iltaa kohden pelaamaan korttia ja rupattelemaan keskenämme ja jätimme aikuiset Lumikkiin laulamaan ;)


Samaisessa saunamökissä tunnelmaan sopivaa koristelua


Kuten voi olettaa, ei mökille tullessa vedetä hienoimpia vermeitä niskaan. Syksyinen sää alkoi jo näkyä ja etenkin tuntua, joten valitsin pitkät housut ja pitkähihaisen perinteisen mustan paidan päälleni.Thomaksen perheen koira Japsukin oli mukana.


Kun kaikki olivat saunoneet, oli aika laittautua juhlavammin juhla-ateriaa varten. Olihan juhlissa toinenkin tarkoitus, Thomaksen ukin syntymäpäivät vietettiin samaan syssyyn. Kun kerran hyvä syy oli ostaa uusi mekko, se piti hyödyntää! Löysin tämän kivan juhlavamman Dieselin mekon Stockmannilta. Ajattelin sen olevan käytännöllinen, sillä se sopii juhlavampiin tilaisuuksiin mutta myös loistavasti vaikkapa baarireissulle. Tukkaa pidin siistillä ponnarilla, eipähän ollut ainakaan tiellä niin että hiukset olisivat uineet kuohuviinilasissa ;)


Innostuin myös laitattamaan rakennekynnet pitkästä aikaa. Päätin ottaa ne sopivasti juhlia varten. Kynnet laittoi ystäväni Etta. Vaihtelun vuoksi valitsin väriksi sinistä ainaisen pinkkivioletin sijaan.
Ennen ruokailua oli vuorossa visailu johon jokainen osallistui.


Pöytä oli katettu koreaksi. Rapujen lisäksi tarjolla oli myös paahtoleipää ja rapujen loputtua lohta ja salaattia. Ruokajuomana oli veden lisäksi runsaasti kuohuviiniä.
Ruokailun aikana laulettiin vihkosesta löytyviä lauluja, niitä sai jokainen halukas ehdottaa. Mukana oli ruotsinkielisiä kappaleita, mutta myös perinteikkäitä suomalaisia kuten kuvassakin näkyvät Hopeinen kuu ja Satulinna.

ja vähän lisää kuohuviiniä..


Eipä meistä tämän parempaa kuvaa saatu otettua. Kamerani on edelleen hukassa, tai oikeastaan vain latausmötikkä, joten kuvat ovat iPhone laadulla.

Me nuoret pelailimme tikkaa ja voi sitä kurjuutta kun naurun saattelemana heittelin tikkaa taulun ohi ja vuoroni jälkeen jokainen tikka löytyi alkuun tikkataulun ulkopuolelta. MUTTA, koin kehitystä ja seuraavan pelin aikana sain tikkoja osumaan jo tauluun!

Kortinpeluuta saunamökissä2 kommenttia:

  1. Jorikin tahtoisi tässä varmaankin ensivuonna järjestää rapujuhlat, mutta tänävuonna me vietettiin niitä kotona ihan vain kolmistaan kissan kanssa. :) Ihana mökkitunnelma ollut teillä omissa juhlissanne!

    VastaaPoista
  2. Oi, mökkeily! Tykkään niin hurjasti! Lapsena aina raahattiin koko kesäksi jonnekki peräkorpeen ja voi sitä kurjuutta... nyt antas vaikka ja mitä jos sais viettää kesän mökin rauhassa meren äärellä... :D Onko sulla samanlaisia kokemuksia? ;)

    VastaaPoista