maanantai 24. syyskuuta 2012

You're a love machine


Viikko sitten pieni valkoinen pallero saapui Kuusamosta saakka kotiimme piristämään jokaista päiväämme. Nyt 8-viikkoinen Bichon Frisé on maailman suloisin hauveliini, joka omaa mitä persoonallisimman luonteen. Joka päivä sen luonteesta paljastuu jotain uutta.

Rotu pähkinänkuoressa kiinnostuneille ; Bichonit ovat leikkisiä ja iloisia seurakoiria, jotka jaksavat aina keksiä kaikkea uutta. Bichon tulee hyvin toimeen muiden ihmisten ja koirien kanssa, meidänkin Lily on jo tehnyt jo tuttavuutta häntä heiluen muihin ihmisiin ja koiriin iloisena ja uteliaana. Turkkia pidetään vaikeahoitoisena, sillä sitä täytyy trimmata ja hoitaa säännöllisesti. Meillä pentu pestään viikon tai kahden välein riippuen vähän keleistä. Lisäksi pari kertaa viikossa turkkia karstataan, aikuisia ja pitkäkarvaisia näyttelykoiria useamminkin. Rotu on kiltin ja iloisen ulkokuoren lisäksi kuitenkin sisältä itsepäinen ja tulinen tapaus, joka yrittää havitella johtajan asemaa jos sille ei pidä kovaa jöötä ;) Rotu sopii hyvin esimerkiksi Agilityyn ja olen itseasiassa harkinnut itsekin sen harrastamista, kun Lily kasvaa. Bichonit ovat myös hyvin älykkäitä, joten ne oppivat nopeasti uusia asioita. Rotukoirana pennun hinta ei ole edullisin mahdollinen, ehkä hyppii 1200-1500e välissä. Meillä maksoi 1400e ja oli eläinlääkärin tarkistama ja rekistöröity, palkituista vanhemmista, pentupakkaukset mukaan ja kaikki tarvittavat hoito-ohjeet sekä ilmainen 3kg ruokasäkki. :)

''Honey honey, nearly kill me,...
...I'd heard about you before
I wanted to know some more..''

Tällä hetkellä pieni aarteemme ei pääse itse portaita ylös ja päällä on sisäsiistiksi opettaminen, niin ja tyttömme on niin kova puremaan että se oikeasti sattuu!  Arkipäivä pikku Lilylle on lähinnä vain syömistä, ulkona ravaamista, leikkimistä ja nukkumista pitkin päivää.


Lily hipsi tyytyväisen näköisenä luoksemme ja oli onnistunut kietomaan kaulansa ympärille ankka pehmon!

Pikkuinen Elinan sylissä perjantaina!

Tämänpäiväinen ensimmäinen pesu. Lily oli raukannäköinen, mutta oli tosi kiltisti ja rauhallisesti koko pesun ajan.


Meidän Lilylle ostettu pieni pinkeä paketti ;D

Kiinnostuneille kuvaamani video pennustamme leikkimässä ulkona :)16 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tuli sitten typotettua edellisessä viestissä. :D

  Voi että mikä ihana karvapallero. ♥ Mutta oot aivan oikeessa tuosta luonteesta, ja se itsepäisyys vaan pahenee iän myötä, jos sitä ei kouluta kunnolla.. Mun mummilla oli Bichon Frisé vähän aika sitten ja hänkin, kuten varmaan monet muutkin vanhemmat ihmiset, erehtyi pitämään tuommoista pörrökasaa puudelina, vaikkei se sitä todellakaan ole, ja koira muuttuikin sit vuosi vuodelta vaan mahdottomammaksi. :/ Eikä se ole edes sen koiran vika ni sehän siinä eniten harmitti.

  Onnea uudesta pennusta ja uskon, että te ootte varmastikin vähän ahkerampia kouluttajia kuin jotkut mummelit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kiitos! :D
   Oon kyllä itekin huomannut et toi on niin lutunen ja ihana et helposti tulis annettua periksi kaikki, mut ollaan noudatettu tiukasti ohjeita esimerkiksi siinä että jos se ulisee niin sihen ei saa reagoida heti, ettei anna koiran luulla sen olevan pomo. Monesti vaikka syödessä vinkuu syliin/sohvalle niin odotetaan niin kauan että se lopettaa. Kasvatusoppaiden mukaan ainakin näin se lopulta tajuaa ettei se vinkuminen auta mitään, saa nähdä sit :)
   Mutta totta kyllä, ettei vika ole koirassa vaan kasvatuksessa, harmi :/

   Poista
 3. Lily on niin kaunis! <3 Meidänkin täytyy tosissaan päästä pian ihailemaan pikkuista oikein livenä! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, lähden kyllä torstaina vierailulle Joensuuhun, mutta jos ennen sitä tulette niin sopii :)

   Poista
 4. Oih, aivan ihana pieni suloisuus <3 Näyttää kuvissa niin pumpulin pehmeeltä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se onkin, etenkin kun turkki kasvaa aina vaan tuuheammaksi :')

   Poista
 5. Onnea uudesta pennusta! Pentuajat on rankkoja mutta kyllä se iän myötä helpottaa kunhan perus tapakasvatus on kunnossa. Ja sitten niitä pentuaikoja muistelee jo kaiholla kun on aikuinen koira! Kauhea koirakuume menossa tällä hetkellä kun tuo mun 3-vuotias pönikkä menehty syöpään pari kuukautta sitten, ikävä sitä tassujen rapsutusta lattialla ja kuorsausta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kieltämättä pentuaika tuntuu samaan aikaan tosi ihanalta ja rankalta, onhan tuollaisen pennun hoidossa ja koulutuksessa ihan oma hommansa. Mutta kauhean nopesti tuo kasvaa kun huomaa jo nyt kasvua ja kehitystä vaikka vasta reilun viikon on meillä ollut.
   Kauhea miten nuorena siun koira on mennyt pois, otan osaa :(

   Poista
 6. Ihanaa! Pieni räksyttäjä, onnea kovasti uudesta perheenjäsenestä! :)

  Kannattaa heti opettaa tuo pesussa käyminen, niin on sitten helpompaa vanhempana kun on jo tottunut siihen. Syksyn kurapaska säillä saa aika usein olla pesemässä :D
  Haaveilin kyseisestä rodusta itekki joskus, mutta päädyin kuitenkin hankkimaan koiran, enkä mitään pehmolelua ;) Eivain, onnea vielä kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isosti kiitoksia, tosin tämä rotu ei räksytä ollenkaan ;)
   Itseasiassa Bichoneillehan ei haukkuminenkaan ole tyypillistä. Huomasin kyllä että koiraa on pesty jo ennen luovutustakin kun oli niin rauhallinen ja jotenkin tottuneen oloinen. Tosi kiva että malttaa olla rauhassa paikallaan pesujen ajan. Juoksevasta vedestä se ei niin paljon tosin tykkää :D

   Poista
 7. Haukkuminen riippuu vähän yksilöstä :D Mistä kennelistä neiti saapui?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, melkeen samaa perhettä siis meidän kans. Mä vähän arvailinkin että sieltä neiti on kotosin kun Kuusamossa ei ihan läjäpäin nuita bichoneita kuitenkaan kasvatella.

   Poista
 8. Uijui, Lily on aivan valtavan suloinen! Bichonit on kyllä siitä kuva rotu etteivät juurikaan allergisoi mikä on mm. vieraiden kannalta hyvä juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, meidän suvussa vielä yleistä tuo allergia, itselläkin esiintyi joskus pienimuotoisena sitä mutta parina viime vuotena en ole kyllä huomannut enää oireita :)

   Poista