tiistai 12. maaliskuuta 2013

Vihastuttaa

Moikka vaan kaikille! Ajattelin nyt pitkästä aikaa tuoda esille vähän mielipidettäni pitkään vaivanneeseen asiaan. Nimittäin laihduttamiseen ja siihen suhtautumiseen.

Itse tykkään käydä lenkillä ja olen aloittanut nyt lopultakin säännöllisen lenkkeilyn taas piiiitkän tauon jälkeen. Pyrkimykseni on päästä kesäkuntoon. Ne, joilla suu loksahtaa auki tätä lukiessa...antakaapa olla! Jos olet painoindeksin mukaan normaalipainoinen ihminen ja muut näkevät sinut ''aivan sairaan laihana'' niin todennäköisesti joudut kuuntelemaan päivästä toiseen saarnoja siitä kuinka ei pitäisi tai ei tarvitsisi laihduttaa. Ei tarvitsekaan, mutta haluan. Olisin oikeasti miljonääri, jos saisin kolikon joka kerta kun kuulen tämän. Jokaisen keho on yksilöllinen ja itselläni painonnousu näkyy vartalossa helposti ja koen oloni tosi epämiellyttäväksi. Täysin tervejärkisenä ihmisenä voin sanoa, että en ole mikään hullu laihduttaja joka haluaa saada luunsa paistamaan.Haluan olla omasta mielestäni kaunis ja terveennäköinen. Jos parin kilon tiputtaminen tekee minulle onnistuneen ja tosi hyvän olon, niin miksi siitä pitää joka kerta erikseen jaksaa kuittailla? Jokainen ihminen on itse vastuussa itsestään ja tuntee oman kehonsa. Tiedostan kyllä, milloin tiputettavaa on. Siinäkin on eroja, kuka näkee minkäkin kauniina ja vartalot ovat muutenkin yksilöllisiä jo yleisen ruumiinrakenteen vuoksi. Itse en halua kuulla olevani ihminen josta sanotaan ''on mistä ottaa kiinni''. Tosin onhan miulla rinnat joo, että niistä kai voi ottaa kiinni. Mutta aivan varmasti ei esimerkiksi jenkkakahvoista tai mahasta. Makuasioita, toiset pitävät tästä eikä siitäkään kenenkään tarvitse heitellä kommentteja ilmaan. Tarkkailen painoani, sillä on helpompi tiputtaa esimerkiksi suklaansyönnillä hankitut kilot välittömästi pois kun antaa kilojen vain kertyä. Alan oikeasti olla pitkästä aikaa tyytyväinen itseeni, kun sain aloitettua aktiivisen liikuntaharrastuksen. Haluaisin myös aloittaa ihan kiinteytyksenkin.Vanha minäni puskee esiin oikein voimalla ja koen olevani myös tuplasti energisempi. Jes! Ja aion olla vatsa litteänä rantakelien alkaessa! :-)


Toinen asia on normaalipainoisten/laihojen ihmisten pilkkaaminen. Miksi onkaan niin että jos lihavuudesta heitetään herjaa niin se on äärettömän suuri loukkaus. Niinhän se onkin, mutta miksi samat ihmiset heittävät haukkuja toiseen suuntaan muun muassa sanoin ''pakkasen raiskaama pulkannaru''  tai yleisesti vain kuittaillen ''niistä rumista laihoista ihmisistä'' Yhtä lailla loukkauksia nämäkin minusta ovat. Facebookin maailmasta löytää joskus niin paljon vihastuttavia asioita.
''Elä, ja anna toistenkin elää'' ;) Kiitos.

13 kommenttia:

 1. Samaa joutuu kuuntelemaan, "ei sun tarttee ku oot jo niin laiha". Ehkä laihempi kuin muut porukassa, mutta ei "laiha" tarkoita hyvännökäistä, jos on joskus laihtunut 6kiloa ja nykyään on ku löysä perunasäkki.. Koetetaan vaan jaksaa, antaa muiden ulista:)

  VastaaPoista
 2. Ai hitsi, mä just kamppailen tän saman asian kanssa!! Ja ärsyttää ihan hulluna :D En ole saanut MISTÄÄN suunnasta tukea, vaan ainoastaan just noita "mitä tuon kokonen nyt laihduttaa, häpeäisit" -tyyppisiä. "Haluatko näyttää anorektikolta?!" Joo en halua, mutta en myöskään halua että vaatteeni kiristävät päälläni, vaikka sinä et sitä juuri nyt huomaisikaan, minä huomaan ja mulla on oikeus tehdä asialle jotakin :D
  Ymmärrän kyllä ihmisten (joskus aiheellisetkin) huolet nuorten naisten laihduttamisista, mutta me jotka halutaan vain kohottaa kuntoa, elää terveellisemmin ja kohtuuden rajoissa muokata vartaloa, saadaan kuraa niskaan! Pahimmillaan jengi on alkanut tahallaan tyrkyttää kaikkea lihottavaa, koska "et sä nyt voi kieltäytyä, ethän sä mitään oikeasti laihduta". Graaah xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eiköhän sen itse huomaa milloin joku vaate näyttää hyvältä päällä. En kestä itseäni tiukka toppi päällä, jos en ole pitänyt itseäni riittävän hyvässä kunnossa. Tulee vaan koko ajan piiloteltua sitten. Haha, miulla muuten sama ton tyrkyttämisen kanssa. ''Kyllä suhun mahtuu vaikka miten paljon!'' Hyi en halua! :D

   Poista
 3. siinä ei ole mitään väärää jos haluaa elää terveellisesi ja liikkua. Kiinteytyksessä ei ole mitään pahaa, jos sekin tehdään järjellä, eli syödään oikein ja liikutaan sopivasti. eikä liikuta liikaa eikä syödä. Itse kuulen myös kauhisteluja siitä kun olen jo niin laiha ( en kyllä omasta mielestäni) mutta minutkin on laihduttanut liikunta, jonka ansiosta olen saanut rutkasti lisää liikkuvuutta, lihasmassaa sekä kunto on kasvanut kohisten. Eikä ne miun muodot ole mihinkään kadonneet :D Tissit on ja pylly, sitten ku ne katoaa niin alan huolestua ;)
  Joten ei muuta kun antaa palaa vain mutta tee se fiksusti. Oikea ruokavalio tekee jo paljon. Höttöruoka pois ja runsaasti kasviksi tilalle. Liikuntaa sopivasta unohtamatta kehonhuoltoa eli muista venytellä säännöllisesti, se laskaa myös loukaantumisen ja venähdysten riskiä. Tsemppiä koitokseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on samat säännöt laihduttamisessa, että tissistä ja pyllystä en suostuis kyllä luopumaan! tosin pylly on suht pieni muutenkin, mutta rinnoista oon ylpeä! :) Oon tosiaan tehny nyt melkoisen muutoksen ruokavalionkin suhteen. Kiitti paljon vinkeistä! :)

   Poista
 4. Mua myös ärsyttää tämä samainen asia, että vaikka muiden mielestä näyttäs hoikalta niin eihän ne kuitenkaan tiedä missä kunnossa toinen on, siellä paidan allahan voi olla vaikka mimmonen maha. Itse saan kuulla näitä "miks sä käyt lenkillä tai treenaat vatsa-/selkälihaksia vaik oot noi laiha ja timmi muutenkin?" en kyllä ole timmi ja ainahan sitä voi omaksi huvikseen treenailla tai käydä lenkeillä, tai että miellyttäisi itseään se peilikuva enempi. Itse siis käyn lenkeillä keväällä-syksyllä, kun maa on tarpeeksi kuiva, eikä ole liukasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sanopa muuta! Yleensä jos huomaan lihoneeni pari kiloa otan löysemmät vaatteet käyttöön kun en vain kestä itseäni. Sitten ahdistaa entisestään kommentit siitä ''miten olet jo liian laiha!' Täälläkin odotellaan jo teiden sulamista, että pääsis taas ihan juoksemaan. :)

   Poista
 5. Paljon tsemppiä tuohon, on hyvä asia yrittää saada itsensä parempaan kuntoon ja pitää järki siinä samalla mukana! Kuitenkin niin tärkeää olla sinut omassa kehossaan ja vielä parempaa jos sen jo tuntee, eikä sitten tule mitään ylilyöntejä.

  Itsehän en missään nimessä ole laiha, enkä ole ollutkaan kuin kerran todella sairaana, mutta ymmärrän hyvin mitä sanot. Ei ketään saa haukkua painon tai ulkonäön vuoksi, oli ylipainoinen, alipainoinen tai todella treenattu. Aina löytyy niitä idiootteja, joilta ei elämästä parempaa löydy kuin vikojen löytäminen toisista, mutta aina voi myös toivoa, ettei sellaisia ikuisesti olisi! Kaikilla on oikeus olla sinut oman kehonsa kanssa tai ei olla ja tehdä asialle jotain (kunhan tosiaan pysyy terveenä).

  Ehkä kuitenkin pointtina ei pitäisi olla enää se perus 'painonpudotus'? Ehkä se on se ensimmäinen, mikä laihdutuksesta tulee mieleen - painon on pudottava. Kuitenkin (ja inhoan tätä sanaa niiin paljon, en vain keksi parempaa) laihaläski voi olla paljon kevyempi kuin itseään timmimmässä kunnossa oleva hoikka nainen. Lihakset kun painavat selvästi enemmän kuin rasva. Sen huomasin tässä oman painonpudotusurakkani varrella (mahdun nyt vaatteisiin, joihin en aiemmin mahtunut tämän painoisena vaan melkein kymmenen kiloa kevyempänä, eli kymmenisen kiloa lihasta tullut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti paljon! :)
   Onneks on olemassa vielä ihmisiä, jotka ajattelee kuten esimerkiksi sinä. Ihmisten täytyisi aina muistaa muita haukkuessaan miltä sama tuntuisi omalla kohdalla.
   Itselläni tulee ihan niitä ylimääräisiä kilojakin tosi helposti, mutta ne myös saa onneksi pudotettua suht helposti. Aika jojoilua ollut viime aikoina, mutta nyt olen yrittänyt parantaa elmäntapojakin ettei koko ajan paino menisi edestakaisin vaan saisin pidettyä tasaisempana. Olen huomannut että kiinteytys on se, mitä kehoni eniten kaipaa. Täytyy alkaa työstämään sen eteen. Huomisesta eteenpäin itseasiassa aloitan säännöllisen salilla käymisen.

   Poista
 6. Itselläkin sama tavoite/vaihe menossa. Olen kyllä ihan normaalipainoinen myös, mutta kiloja on kertyny vaan niin paljon, että tuntuu epämukavalta ja olisi kiva vähän kiinteyttää. Ja sitten on just näitä kavereita ''sähän oot ihan sairaan laiha''. Ja se ärsyttää kun itse tiedän etten todellakaan ole... :) Ja tosiaan tykkään muutenkin käydä liikkumassa kun vaan laihdutusmielessä, että nekin kommentit ''no ei sun mihinkää lenkille tarvi mennä'' on ärsyttäviä. Mulla siis suurin ongelma on se, että syön vähän turhan paljon :P

  Mutta tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän kyllä täysin! Ite oon niin perso kaikille herkuille, että saan niillä ne ylimääräiset kilot aikaiseksi.

   Tsemppiä myös sinne! :-)

   Poista
 7. Mä oon kans joskus kirjottanu blogiini tästä aiheesta pitkän rantin, kyllä se vaan on nykyään jotenkin niin normaalia hehkuttaa lihavuutta ja ylipainoa mikäli nainen on ok sen kanssa, mutta luonnostaankin hoikkaa naista on soveliasta parjata ääneen. Auta armias toki jos haukut lihavaa lihavaksi, paskamyrskyhän siitä nousee. Todella terveellistä olla niin ylipainoinen että kolmikymppisenä siitä koituu helvetinmoisia ongelmia. Tietenkin hienoa jos on hyvä olla omassa kropassaan, mutta antakaa sitten niiden hoikkienkin olla omassa lookissaan.

  VastaaPoista