lauantai 21. joulukuuta 2013

Ajatuksia

 Terveisiä kaikille Rääkkylästä! Täällä on vielä ainakin toistaiseksi valkoinen maa ja jouluinen tunnelma. Yritän tässä hirmu paljon miettiä, mitä teille pitkästä aikaa höpöttelisin. Viime viikot on tietenkin koostuneet lahjahäslingistä, korttien teosta ja leipomuksien vääntämisestä. Jouluihmiselle joulu tosiaan on kiireistä aikaa.

Lumi jouluna on ollut aina miulle jotenkin itsestäänselvyys, ja vaikka Helsingissä maa onkin melko lailla pysynyt vihreänä, Pohjois-Karjalaan on aina voinut luottaa. Tänä vuonna pelottaa, kun säätiedotukset lupailevat vain vesisadetta. Tässä maaseudun hiljaisuudessa on aikaa miettiä joulun merkitystä. Tunnen ihmisiä, jotka eivät pidä joulusta. Usein syy on ''Ei ole rahaa ostaa lahjoja tai yhtään mitään'' Kamalaa, miten lämmin perhejuhla voi muuttua ajatukseksi rahasta, sen puutteesta ja joulujärjestelystressistä.

Hyppään itsekin vuosittain suin päin kaupallisuusrumbaan täpötäysiin ostoskeskuksiin ostelemaan lahjoja, myönnän paheeni. Ajatukseni on kuitenkin lämmin, ja haluan löytää jokaiselle jotain kivaa ja käytännöllistäkin. Pääajatuksena kuitenkin on saada viettää mukavaa aikaa perheen kesken, syödä herkullista ruokaa ja tuottaa muille hyvää mieltä pienillä lahjoilla, mutta ennen kaikkea kivoilla eleillä. Yhdessäolon merkitys korostuu, ja onhan se mukavaa saada koko porukka kerrankin kasaan viettämään aikaa yhdessä.
 Miulle joulussa on tosi tärkeää itse tekeminen. Tykkään tosi paljon paketoida itse lahjoja, ja tänäkin vuonna pyrin paketoimaan mahdollisimman monet paketit. Tietenkin aika meinaa joskus loppua kesken..
 Joulukortteihin käytän erityisen paljon aikaa ja ajatuksia niitä ihmisiä kohtaan, joille kortteja teen. Mietin, mikä kortti näyttää eniten juuri kyseiseltä henkilöltä. Oon ehkä vähän jouluhörhö itsetekemieni pakettien,korttejen ja lahjaleipomusten kanssa. Hah, mutta ehkä olen kuitenkin vaan hyvällä tavalla höperö ja se miulle suotakoon ;)


Vimeiset päivät käsillä, joulu tulla jo saa...

Joulumaasta uskoo moni onnen löytävänsä,

Mutta sepä kätkeytyy tai narraa etsijänsä.

Onnea kun mikään mylly valmiiksi ei jauha -

Itsestään on löydettävä ihmisen vain rauha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti