tiistai 17. joulukuuta 2013

Meidän joulukoti

 Olohuoneessa väreistä valloituksen ovat tehneet valkoinen ja punainen. Melko klassista ja hillittyä, mutta kuitenkin tehosteena pikkuriikkisen pinkkiäkin.
 Jokavuotiset pakolliset joulukalenterit. Täytyy säilyttää jotain lapsenmielisyyttä, ja onhan se kiva saada aina jotain hyvää suklaata suuhun päivittäin ja jopa ihan luvan kanssa ''kun se kalenteri nyt on tietysti pakko avata!''
 Olkipukki vietti jo ensimmäisen joulun kanssani Joensuussa asuessani. Jotain tosi perinteistä ja ihanaa näissä on.
 Tämäkin Pentikin tyttötonttu asusteli jo Joensuun asunnossani, ja vieläpä itse asiassa tismalleen samalla paikalla kuin nyttenkin tässä. Hih, jotkut asiat ei vaan ikinä muutu ;)
 Kuusi se pienikin kuusi on. Haaveilen, että on joskus tilaa laittaa TOOOOSI ISO kuusi meille, mutta sitä ennen pieni lohduke kelpaa oikein hyvin!
 Uudet pöytäliinat olohuoneen molemmilla pöydillä, sekä jouluisen punaisia omenoita tarjolla!
 Meidän rappu on ainoa, jossa kaikilla palaa ikkunoissa jouluvalot. Ollaan me vaan nii jouluhenkisiä kaikki. Nään jo kaukaa loistavat valot kävellessäni esimerkiksi töistä kotiin, ja jotenkin ne aina lämmittävät mieltä. Löysin tämänvuotiset valot kaivellessani äitini säästämiä vanhoja tavaroita. Makuuhuoneen ikkunaa koristaa samanmoinen systeemi, mutta porokuviolla. Nämä ovat jo lapsuudesta tutut, kun aina oman huoneeni ikkunassa loisti poro rekineen ja vanhempieni huoneessa juurikin tämä enkeli. Ehkä osasyynä miksi ne vielä tänäkin päivänä on niin superkivat.
 Mie en oo koskaan perustanu niin hirveän paljon siitä jouluruoasta, mutta tykkään että kotona on aina jotain hyvää ja makeaa tarjottavaa. Tortut on helppo väsätä, ovat kivannäköisiä, jouluisia ja vieläpä hyviä! Tämä kuva on tämänpäiväisistä pikkujoulukekkereistä, jotka järjestin Sophialle ja Danielille, hoitolapsilleni.
 Piparkakkutalon väsääminen tuntuu olevan joka vuosi yhtä tuskaa. Tänä vuonna sentään ensimmäistä kertaa ikinä kaikki osat olivat ehjiä ja katon ja seinän väliin jäi viime vuoteen verrattuna puolet pienempi reikä. Jes! Melkein nappisuoritus..ei ihan sitten kuitenkaan.
 Höpöttelinkin jo miten tykkään jouluvaloista. Meillä on tympeästi parveke niin, että harva sitä näkee kun ei ole kadulle päin. Olen kuitenkin itse käynyt kurkkaamassa toiselle puolelle taloa, ja meidän parveke hohtaa täysin sinisenä! Sinisestä on nyt selkeästi tullut parin vuoden aikana tosi kiva jouluväri miulle, kun makkariinkin oli pakko saada siniset jouluverhot (myöskin äidin säilöistä).
 Oon rehellisesti sanottuna tosi huono polttamaan kynttilöitä, mutta yritän kovasti parantaa tapojani. Tykkään tunnelmavalaistuksesta ja ostan jatkuvasti tuoksukynttilöitä, joita sitten lojuukin isot kasat kaapeissa kun ei niitä kukaan ehdi sitä mukaa käyttämään. Tänään tätä kirjoittaessani parvekkeellani kuitenkin palavat kynttilät oikein nätisti. Yritän virittäytyä tässä muutenkin paremmin joulufiilikseen. Vaikka kaikki lahjat on ostettu ja kortit tehty jajaja kaikki joulurallatukset soitettu miljoonaan kertaan läpi, niin en tajua joulun olevan jo melkein ovella! Perjantaina suuntaamme kohti Rääkkylää vanhempieni luokse, ja se perjantaihan on jo ihan kohta..apua!
Täytyy vielä loppuun mainita kuinka meidän Lilyä on hemmoteltu talvi/jouluhenkisillä vaatteilla. Luulin, että meidän tyttö nyrpistelisi vaatteen rotjakkeille nokkaansa, mutta käyttääkin niitä ihan mielellään ja tykkää nukkuakin nuo päällä. Iloinen yllätys.

Tykkään kodistamme jouluisena hirmuisen paljon. Tänne on tullut muutenkin kaikkea uutta isompaa ja pienempää sisustukseen liittyvää, täytyy vilauttaa niistä lisää joku toinen kerta. Nyt kutsuu nauhoitetut tv-sarjat ja iltapala. Mukavaa loppuviikkoa kaikille! <3

1 kommentti:

  1. Bluehost is ultimately the best hosting company for any hosting services you need.

    VastaaPoista