maanantai 23. joulukuuta 2013

Miun päivä Riäkkylässä

Miulla on aikaa täällä Rääkkylässä nyt olla teille enemmän aktiivisena täällä, joten ajattelin kuvauttaa eilisen päivän kuvina katseltavaksi.
Sitä ennen, tänään sitten onkin se odotettu jouluaatto ja toivottelen teille kaikille oikein ihanaa joulua! <3

Nyt kuitenkin Päiväni kuvina, ihan vain iPhone laadulla, mutta menköön tämän kerran.

 Jostain syystä en lomalla saa nukuttua pitkään vaan pomppasin puoli kahdeksan aikaan pystyyn ja koskapa muut nukkuivat, kaivelin tietokoneen esille ja siinä istuskellessa nautiskelin samalla aamuteestä.

Irvistelen aina aamupala-aikaan, sillä en oikein koskaan ole oppinut syömään kunnon aamupalaa. Ratkaisu oli nytkin Riisifrutti Manna, jonka sain juuri ja juuri alas. Päätettiin Thomaksen kanssa virittäytyä oikein kunnolla joulutunnelmaan ja pistettiin Aku Ankan Joulumanteli-vhs pyörimään.
 Halusin päälleni jotakin rentoa (se jumpperi nyt ei ihmisten ilmoille kuitenkaan kelvannut), joten mukaan ottamani villamekko ja sukkahousut osoittautuivat hyväksi valinnaksi. Huomasin harmikseni, että mekko on alkanut purkautua tosi pahasti olkaimen kohdilta. Mekko on kuitenkin yksi suosikkejani, kun puhutaan näistä rennoista kotivaatteista.
 Päätettiin poistua Riäkkylän kyliltä hetkeksi ja suunnattiin Karrin, Thomaksen ja Lilyn kanssa kohti Kiteetä. Sieltä oli vielä viime hetken joululahjoja, jotka täytyi käydä hakemassa. Itsehän lähdin matkaan niin, ettei ollut mitään erityistä asiaa, vaan kummasti sieltä löytyi kuitenkin vielä pari pakettia pukin konttiin.
 Kiteen reissu ei onneksi venynyt kovin pitkäksi, vaan tulimme hyvissä ajoin takaisin Rääkkylään. Silloin äitini aloitti meidän uuden, uljaan tekokuusemme kokoamista. Meillä oli vielä viime vuonnakin vielä ihan aito kuusi, mutta tänä vuonna äiti päätti helpottaa hommaa (lähinnä sitä siivousta) ja ottaa epäaidomman version nököttämään samaan tuttuun paikkaan, jossa olen viisivuotiaasta asti kuusta katsellut.

 Päätin livistää kuusenkokoamishommasta, ja paketoida viimeiset lahjat paketteihin. Kaikki muut tuntuvat vihaavan paketointia, mutta itse siinä aina hymyssä suin hääräilen papereiden,teippejen ja nauhojen kanssa.

 Kuusi oltiinkin jo lopulta saatu valmiiksi ja oli aika aloittaa koristelu. Yleensä se on koristeltu vasta aattoaamuna, mutta viime vuonna päätimme edellisen päivän olevan parempi. Tosin viime vuonnahan meille kävi hassusti, kun jokin kuusen sairaus yllätti ja se oli aattoaamuna tipautellut melkoisen kasan neulasia alleen.
Koko olohuone tuoksui koivulle (se siitä kuusen tuoksusta..) , joten koristeet irroitettiin ja kuusi heitettiin pihalle. Uusi kuusi tuotiin tilalle, joka kuitenkin osoittautui ihan samanlaiseksi (siis kaksi sairasta kuusta samana jouluna, mikä tuuri!), joten sekin sai koristaa jouluamme vain juuri sen aaton ajan.Ehkä tämä oli viimeinen ja lopullinen syy, miksi aidosta kuusesta luovuttiin :D
 Tadaa! Valmiina koristeltuna. Joka vuosi on mukavaa kaivaa tutut koristeet laatikosta ja ripotella niitä kuusen ympäri.

 Odottelin jo monta päivää oikeita karjalanpiirakoita, ja tännään lopultakin sain niitä! Näistä saamme nauttia sitten ihan koko joulun, nam!
 Oon nykyään ihmeellinen iltapäiväväsy, joten päätin myöskin tänä päivänä asettua levolle Lilyn kanssa. Tosin harmikseni unet jäivät pienenpieneksi hetkeksi, kun sekin ilo pilattiin about miljoonalla tehtävällä, jotka oli aivan pakko hoitaa. ''Teeppä sitä, meeppä tuonne'' Just joo, se niistä kunnon päikkäreistä.
 Illalla hiippailimme kotaan, joka on vanhemmilla jäänyt tosi vähälle käytölle. Joulun alla kukaan ei ole innostunut laittamaan ruokaa, joten helpoksi ratkaisuksi päätimme ihan vaan grillata. Haistelin nytkin tässä kirjoittaessani vielä hiuksia, jotka edelleen tuoksahtelevat hieman savulle.

 Grillailujen jälkeen pistimme Thomaksen ja Karrin kanssa Game of Thronesin pyörimään. Aloimme katsomaan sitä alusta uudelleen läpi ja olemme päässeet kakkoskauteen. Meidän oli tarkoitus pelata Nintendolla, mutta toki joku johto oli päättänyt hajota ja se siitä.
Pian äiti toi meille vielä glögiä (terästettynä tottakai) ja vetelimme ne ihan tyytyväisinä samalla katsellen tv:n ruutua. Juuri kun kupit olivat tyhjinä äiti ilmoitti keittäneensä glögit vedenkeittimessä, jota ei siis kuulemma koskaan saisi tehdä kun siitä liukenee jotain kuparia. Koko porukalla venähti naamat, kun Karri huomautti asiasta. Aina oppii jotain uutta, eikä me ainakaan onneksi saatu vatsatauteja. Sen sijaan Karri ilmoitti tänä aamuna, että hänelle oli yöllä noussut sellanen kevyt 39 astetta kuumetta. Voi olla että yksi porukasta viettää siis tänään aattoa aika lailla sängyn pohjalla. 

Tässä siis miun eilinen päivä, ja nyt suuntaan kattomaan perinteikkäästi Joulupukin kuumaa linjaa, jippii! :D

3 kommenttia:

  1. Paketointihan on toiseksi paras juttu koko lahjahärdellissä! (Se eka on nähä lahjansaajien ilmeet ku lahjavalinta on osunu nappiin.)

    VastaaPoista
  2. Ihanan tunnelmallisia kuvia :) Harmi tosiaan ,että teilläkin oli perheen jäseniä kipeenä :(

    VastaaPoista
  3. Voi pikku raasu, missä ryysy on, vai mikä se siun räkäliina oli :D:D <3

    VastaaPoista